Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου για το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων του ελληνικού αθλητισμού περιλαμβάνει και το μπιτς βόλεϊ.
Μετά από ένα χρόνο καραντίνα το άθλημα ανοίγει και πάλι και παρά το αβέβαιο μέλλον οι υπεύθυνοι του αθλήματος τόσο στην ομοσπονδία (Ε.Ο.ΠΕ.) όσο και οι ιδιώτες των ακαδημιών μετρούν τις απώλειες και επιχειρούν να κάνουν τα πλάνα για την αγωνιστική περίοδο 2021. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι στο κόκκινο και το ενδεχόμενο νέας διακοπής να στέκεται σαν Δαμόκλειο σπάθη πάνω από την… άμμο όλοι προσπαθούν να οργανωθούν και να προγραμματιστούν για να οργανώσουν το αγωνιστικό καλεντάρι.
Η Ε.Ο.ΠΕ. μπορεί να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο αλλά το τμήμα του μπιτς βόλεϊ συνεχίζει να εργάζεται για να κλείσει ένα δυνατό καλεντάρι με ναυαρχίδα των τουρνουά τις συμφωνίες που έχει στο συρτάρι με τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης για τουρνουά στο Σύνταγμα και στην Αριστοτέλους. Ωστόσο εκεί που έχει χαθεί χρόνος και έχει γίνει η μεγαλύτερη ζημιά είναι οι υποδομές και τα τουρνουά των μικρών ηλικιών που έχουν πληγεί και περισσότερο.
Σε κακή κατάσταση είναι και οι ιδιώτες των σχολών. Μέσα στις απαγορεύσεις μετακινήσεων και με το μέλλον αβέβαιο καλούνται πλέον να βγάλουν τα σπασμένα μιας ολόκληρης χρονιάς και επί πλέον να μαζέψουν και πάλι τα μέλη των ακαδημιών τους. Επίσης αυτοί που είναι εκτός κέντρου συνεχίζουν να έχουν προβλήματα καθώς λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων δε μπορούν να μαζέψουν αθλητές και αθλήτριες.
Σε κάθε περίπτωση όλοι θεωρούν πως το άνοιγμα είναι ένα θετικό βήμα και ελπίζουν να μην ξανακλείσει ποτέ ένα κατ΄εξοχήν ασφαλές άθλημα όπου ο συχροτισμός δεν είναι υψηλός.